Yrttitee

Yrttiteet ovat lähempänä haudukkeita kun teetä. Yrttiteen maustaminen on teehen verrattavaa, erona on teen puuttuminen. Yrttiteet eivät luontaisesti sisällä kofeiinia, joten se sopivat juomaksi vauvasta vaariin.
Piristymiseen tarkoitetut yrttijuomat sisältävät usein Mateta tai guaranaa, jotka antavat energiaa ja sisältävät runsaasti kofeiinia.

Yrttijuomaa valmistetaan kuten teetä. Haudutuslämpötila on korkeampi (noin 100 astetta) ja haudutusaika pidempi (5- 10 minuuttia). Yrttijuomaa voidaan juoda sekä kuumana että kylmänä. Yrttiteetä voi juoda virkistyksen, nautinnon, maun tai jonkin halutun vaikutuksen vuoksi.
Yrttiteen vaikutus voi olla piristävä, virkistävä, rauhoittava, rentouttava tai sillä voidaan vaikuttaa kehon toimintaan, esimerkiksi nauttimalla ruuansulatusta edistävästä tai nestettä poistavaa yrttijuomaa. Yrttiteetä käytetään myös luontaisena itsehoitoläkkeenä.

Käytettyjä yrttejä ovat esimerkiksi kamomilla, piparminttu, marokonminttu, inkivääri, sitruunaruoho, nokkonen, melissa, humala, lakritsijuuri ja siankärsämö sekä monet muut. Kukkien osalta ruusun terälehdet, kehäkukka, laventeli, auringonkukka, malva ja jasmiini.
Mausteiden osalta suosittuja ovat anis ja tähtianis, korianteri, neilikka, erilaiset pippurit, kuten mustapippuri, fenkoli.
Esimerkiksi Ortuksen valmiit yrttiteet ovat turvallisia ja maistuvia sekoituksia hyvän yrttiteen valmistamiseen.

Shopping Cart
Scroll to Top