Keltainen tee
Keltainen tee tehdään käsityönä, jolloin teelehdistä poistetaan ruohoinen tuoksu sekä muutetaan sen väriä ja makua. Keltaisen teen valmistusprosessi muistuttaa suuresti vihreän teen valmistamista. Teetä paahdetaan pienissä erissä nopeasti pannulla hyvin korkeassa lämpötilassa. Sen jälkeen pikaisesti paahdetut teelehdet kääritään keltaiseen, perinteiseen kiinalaiseen paperiin ja teelehdet saavat siinä kuivua muutamia tunteja. Käsittely uusitaan kunnes teemestari on tyytyväinen lopputulokseen. Prosessi vaihtelee jonkin verran teelaadusta riippuen. Lopputuote on kuitenkin rikasarominen, kellertävä tee, jossa on runsaasti antioksidantteja. Keltaista teetä haudutetaan kerran kiehautetussa 70-80 asteisessa vedessä 3-5 minuuttia.
- Teekauppa
Yellow buds
27,98 € – 126,23 € SIS.ALVKeltainen tee Yellow Buds on maailman harvinaisimpia teelaatuja. Keltaisen teen tuotanto on vain joitakin satoja kiloja.
Maalis-huhtikuun taitteessa kerätään käsin valkoiset nuput. Nuppujen fermentoituminen estetään lämpökäsittelyllä ja pimeydellä ja hapettomalla tilalla. Käsittelyn jälkeen kosteutta on jäljellä noin 30%. Nuput siirretään viileään ja peitetään kankaalla jolloin ne fermentoituvat, käsittely kestää jopa 48 tuntia. Tänä aikana nuput muuttuvat keltaisiksi teessä olevien fenolien vaikutuksesta. Haudutettu keltainen tee on meripihkan värinen. Maku on omintakeisen aromaattinen mutta melko mieto. Keltaisen teen bouguet on houkutteleva ja miellyttävä.
Haudutusaika 1-3 minuuttia, veden lämpötila 75-80 astetta, annostelu määrä 1 teelusikka/ kuppi tai 4-5 teelusikkaa per litra.