Keltainen tee

Keltainen tee tehdään käsityönä, jolloin teelehdistä poistetaan ruohoinen tuoksu sekä muutetaan sen väriä ja makua. Keltaisen teen valmistusprosessi muistuttaa suuresti vihreän teen valmistamista. Teetä paahdetaan pienissä erissä nopeasti pannulla hyvin korkeassa lämpötilassa. Sen jälkeen pikaisesti paahdetut teelehdet kääritään keltaiseen, perinteiseen kiinalaiseen paperiin ja teelehdet saavat siinä kuivua muutamia tunteja. Käsittely uusitaan kunnes teemestari on tyytyväinen lopputulokseen. Prosessi vaihtelee jonkin verran teelaadusta riippuen. Lopputuote on kuitenkin rikasarominen, kellertävä tee, jossa on runsaasti antioksidantteja. Keltaista teetä haudutetaan kerran kiehautetussa 70-80 asteisessa vedessä 3-5 minuuttia.

Näytetään ainoa tulos

Shopping Cart
Scroll to Top