Verkkokauppamme on suljettuna 16.12.2024 alkaen. Tarkkaa aikataulua verkkokaupan avaamiselle ei vielä ole, arviolta tammikuun - 25 lopulla. Toimitamme kaikki verkkokauppamme tilaukset 16-17.12.2024. Mahdollisten virheelisten, viivästyneiden toimitusten tai jouluruuhkassa hävinneiden toimitusten osalta voitte olla yhteydessä asiakaspalvelu@teekeidas.fi
Yleisin kahvin valmistustapa on suodatus. Kahvi valmistetaan suodattamalla kuuma vesi jauhetun kahvi läpi. Suodatin on yleisimmin suodatinpaperi tai metallifiltteri. Paras tulos saavutetaan käyttämällä raikasta, puhdasta lähdevettä ja varmistamalla, että kahvinkeitin on varmasti puhdas. Kahvin määrä on noin 6g desilitraa kohden, toki paahtoasteen ja kahvipavun mukaan määrä voi olla enemmän tai vähemmän. Hyvälaatuisella kahvilla usein vähemmän. Suodatinkahvi on parhaimmillaan heti suodatuksen valmistuttua.
Pressopannu on kätevä tapa valmistaa hyvää kahvia muutamia kupillisia kerralla. Pressokannuun mitaan haluttumäärä kahvia, esim 6 g/ desilitra ja kaadetaan kannuun tarvittava keitetty vesimäärä. Kahvin valmistumista voi seurata vaikka kahvipöydässä. Kahvin valmistuttua, mäntä painetaan alas ja kaadetaan kahvi kuppiin. Pressokannulla valmistettu kahvi on aromikkaampaa ja täyteläisempää kuin suodatinkahvi, koska siinä on enemmän rasvaa. Paras tulos saavutetaan käyttämällä raikasta, puhdasta lähdevettä ja varmistamalla presseokannun puhtaus.
Espressolaite, automaattinen tai pretinteinen. Kotikäyttöön tarkoitetulla espresso laitteela kahvin valmistaminen on helppoa. Täytä vesi- ja papusäilöt ja noudata valmistyajan ohjeita. Paras tulos saavutetaan käyttämällä raikasta, puhdasta lähdevettä ja varmistamalla säiliön ja keittimen puhtaus. Suositeltu kahvin määrä on noin 6g/ espressoannos (3 cl)
Mutteri eli mokkapannu espresson valmistamiseen ilman erillistä espresskonetta. Pannuun annostellaan haluttu määrä kahvia ja vettä, jonka jälkeen pannu laitetaan liedelle. Kuumuus nostaa veden kahvin läpi pannun säiliöön. Mutteripannu on yleisesti käytössä esimerkiksi Italiassa. Suositeltu kahvin määrä on noin 6g/ espressoannos (3 cl).
Pannukahvi oli ennen kahvilaitteden keksimistä oikeastaan ainut ja yleisin tapa valmistaa kahvia. Kahvi on suodatin kahvia karkeampaa ja lopputulos on aromikas ja maukas, koska kahvissa on enemmän rasvaa tallella veraatuna esimerkiksi suodatinkahviin. Paras tulos saavutetaan käyttämällä raikasta, puhdasta lähdevettä ja varmistamalla kannun puhtaus.suositeltu määrä on esim 6 g/ desilitra. Lähelle pannukahvin nostalgista makua pääsee parhaisen pressokannulla.
Chemex on amerikkalainen suodatinkahvilaite, jossa käytetään paksumpia ja suurempia suodatinpapereita. Toiminnaltaan ja tarvittavan kahvin osalta verrattavissa suodatinkahvin valmistukseen.
Aeropress on muovista valmistettu yhden kahvikupillisen suodatinlaite. Aeropressilla valmistettu kahvi on puhdasta ja kirkaampaa kuin tavallinen suodatinkahvi.Toiminnaltaan ja tarvittavan kahvin osalta verrattavissa suiodatinkahvin valmistukseen.
Tee on juomana noin 5000 vuotta vanha. Teen synnystä ja historiasta on monta tarinaa. Tunnetuilla teealueilla, Kiinassa, Intiassa ja Japanissa on kaikilla omansa. Ehkä tunnetuimman…
Kiehahtaneen veden tai kun keitinvedestä nousee höyryä ja muodostuu pieniä kuplia voi kaataa kylmään teepannuun ja muutaman minuutin jälkeen teelehtienpäälle. Kiehahtanutta vettä voi myös jäähdyttää…
Verkkokauppamme on suljettuna 16.12.2024 alkaen.Tarkkaa aikataulua verkkokaupan avaamiselle ei vielä ole, arviolta tammikuun - 25 lopulla.Rauhallista joulua ja hyvää Uutta Vuotta. Piilota tämä ilmoitus
Hallinnoi evästeiden suostumusta
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.