Darjeeling tee

Darjeeling tee on valtaosin mustaa teetä, tosin Darjeeling tee muistuttaa ulkoisilta ominaisuuksiltaan paljon Oolong teetä. Tunnettu Darjeeling vihreä tee on Darjeeling Makaibari. Sekä mustasta Darjeelingista että vihreästä Darjeelingista on saatavana sekä konventionaalista että luomu laatuista teetä. Tunnettuja teelaatuja ovat esimerkiksi Darjeeling Namring.
Darjeelingin kevään ensimmäisestä sadosta, laatuluokaltaan SFTGFOP-1 kiirehditään markkinoille uuden sadon tuoretta teetä nopeilla lentorahdeilla samaan tapaan kuin Ranskan uuden sadon Beaujolais viiniä. Beaujolais Nouveau viinillä on sama lanseerauspäivä ympäri maailman, 21 marraskuuta. Kevään Darjeelingin teen lanseeramisen ajankohta on huomattavasti joustavampi.
Vuoden 2020 Darjeelingin teet tulivat markkinoille poikkeuksellisen myöhään Korona pandemiasta johtuvien ongelmien vuoksi.
Darjeelingissa ei ole omaa lentokentää. Lähin lentokenttä on Bagdora Airport, joka on noin 60 kilometrin päässä Darjeelingista. Matka taittuu parhaiten virallisella taksilla tai yksityisautolla, käytännössä maastoautolla.

Darjeeling sijaitsee Intian Länsi-Bengalin osavaltiossa, Himalajan vuoriston juurella, noin 2000 metrin korkeudessa. Darjeelingin kaupunki on Intialaisittain melko pieni, asukasmäärä on noin 120 000, mutta kaupunki on turistien suosima etenkin ennen ja jälkeen sadekausien. Paras ajankohta vierailulle on kesä, huhtikuu-kesäkuu, jolloin lämpötila on noin 25 astetta celsiusta.

Darjeelingissa on yli 80 tee viljelmää eri puolilla vuoristoa. Tee ja teeviljelmät ovat asia jota Darjeelingissa ei voi välttää, siksi tänne yleensä matkustetaankin. Muita suosittuja nähtävyyksiä Darjeelingissa ovat useat vuoristossa tapahtuvat ulkoiluaktiviteetit, Darjeelingin rautatie (Darjeeling Himalayan Railway), Tiger Hill, Darjeelingin köysirata, Nightingale puisto. Toki kaupungista löytyy myös yöelämää yökerhoineen.

Monilla teeviljelmillä voi myös majoittua. Majoitus vaihtoehtoja ovat teltat, mökit ja tai alueen yhteydessä olevat hotellit. Hintataso on 4000 -20 000 Rupia per yö. Hotellien hinnat ovat yleensä all inclusive.
Teeviljelmille tehdään retkiä päivittäin, hinta alle 200 Rupia per henkilö. Ensimmäiset teeviljelmät on perustettu jo 1860-luvulla.

Bagdoraan on reittilentoja useista Intian kaupungeista, kuten Delhi, Kolkata, Guwahati, Chennai ja Bangalore. Ainakin via Air India, GoAir, IndiGo, Jet Airways, SpiceJet ja Vistara lentävät Bagdoraan. Kansainvälisiä lentoja on Thaimaan Bangkokista sekä Bhutanin Thimphusta.

Shopping Cart
Scroll to Top